SDP denuncia el caos circulatori al nucli urbà d’Escaldes-Engordany

Autor: REDACCIÓ
Font: BONDIA
Publicat el: 14 de Febrer de 2018

El comitè local de Socialdemocràcia i Progrés (SDP) ha emès un comunicat per denunciar el caos circulatori provocat pel moment que s’ha escollit per fer els treballs de renovació i embelliment del carrer Santa Anna, a Escaldes-Engordany. Segons SDP, abans de realitzar aquests treballs “calia una planificació prèvia de la circulació viària circumscrita al conjunt del teixit urbà del nucli central de la parròquia” i lamenta les conseqüències negatives que aquesta manca de previsió està ocasionant als residents i als visitants.

Socialdemocràcia i Progrés  creu que el Comú d’Escaldes-Engordany hauria d’haver tingut en compte que els mesos de gener i febrer són de molta afluència d’esquiadors i més encara  si es té en compte que “la nostra parròquia acull un gran nombre d’autobusos de grups turístics”.

Les retencions que s’originen a la part alta de les avingudes Carlemany i Copríncep de Gaulle acaben col·lapsant el trànsit de tota la zona, malgrat els esforços dels agents de circulació, constata SDP; ara bé, el que més els preocupa, “més enllà de la manca de planificació organitzativa, és la manca de planificació futura” perquè llavors els diners que s’han invertit en la millora del carrer Santa Anna “no serviran de gran cosa”.

Per aquest motiu, considera prioritaris la revisió i la racionalització dels sentits de la circulació al centre urbà de la parròquia escaldenca. Igualment, considera poc realista pretendre que la major part del trànsit d’accés a Escaldes-Engordany i les Valls del Nord sigui pel carrer de la Unió perquè llavors es creua una artèria d’ús preferent per als vianants, l’avinguda Carlemany.

SDP qualifica de “totalment irracional”, a més, que el carrer de la Unió i el carrer Valira siguin les úniques vies en què es pugui fer el gir a l’esquerra, perquè això comporta retencions. Finalment, reclama que, abans d’invertir en l’embelliment, “es revisi amb profunditat el conjunt de la mobilitat de la nostra parròquia”.