EL PERIÒDIC D'ANDORRA - 11 OCT., 2017 - MIREIA AGUILAR

SDP reitera l’opacitat del Govern vers la UE

Una vegada més, SDP va tornar a denunciar l’opacitat del Govern respecte de les negociacions amb la Unió Europea (UE). «Ens preguntem si realment s’està dialogant amb la UE o simplement s’està assentint al que ells volen», va dir Jaume Bartumeu, president de SDP, ahir en roda de premsa.

A tall d’exemple, sobre la moratòria del tabac que la ministra d’Exteriors, Maria Ubach, està negociant aquests dies amb la Comissió Europea, Bartumeu va explicar: «No tenim res més enllà de l’ordre del dia». Ni tan sols un guió en què se’ls expliqui quins són els punts que el Govern defensarà.

«Reclamem per a aquest i la resta dels temes que els grups polítics puguin disposar dels dossiers de documents amb què el Govern es presenta a les reunions», va explicar el president del partit.

«Ni tan sols ens diuen clar si és la qüestió agrícola la que està endarrerint la negociació. Hi ha molts interrogants pels quals el Govern no dona informació», va reiterar Bartumeu.

«SDP va sortir del fals pacte d’Estat perquè era un simulacre, una fotografia. Ja sabem les competències negociadores exclusives que el Govern té segons la Constitució, però aleshores no es pot fer creure que es vol incloure a tothom en un pacte negociador i que intercanviïn idees si la col·laboració no ha d’existir», es va queixar l’excap de Govern.

Els socialdemòcrates es pregunten com pretenen aconseguir el suport de la majoria dels andorrans en el referèndum que, algun dia, haurà de ratificar els acords amb Europa, ja que la falta de transparència actual i l’exclusió de la resta de partits polítics del procés podria repercutir en una resposta negativa per part de la ciutadania.

«Cal una política d’estat per saber què volem i cap a on anem», va assegurar Bartumeu alhora que es va mostrar preocupat de què els acords europeus acabin prenent un vessant exclusivament mercantilista.

Comparteix :
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
  • LinkedIn
  • Reddit
  • Email
  • Print