Bartumeu considera que l’acord de competències i transferències “fa saltar pels aires el consens institucional”

Autor: M. T.
Font: ARA
Publicat el: 5 de Juliol de 2017

Socialdemocràcia i Progrés ha criticat aquest dimarts l’acord per a la reforma de les competències i les transferències als comuns, perquè considera que ha acabat sent el plantejament inicial pactat entre el Govern i els comuns, “deixant en segon terme el Consell General” i que, per tant, “malmet” l’acord institucional al qual es va arribar abans de la Constitució per delimitar aquesta qüestió.

El president de la formació, Jaume Bartumeu, l’ha qualificat d'”acord de politiqueta” perquè considera que s’ha convertit en “una moneda de canvi electoralista”, i ha assegurat que fa “saltar pels aires el consens institucional”.

El conseller general Víctor Naudi ha afegit que el cap de Govern, Toni Martí, “ha anteposat interessos electorals enfront a un interès d’Estat i que, per tant, “ha deixat passar una gran ocasió” de fer la reforma en la qual tots els grups estaven disposats a aprofundir. Així, considera que tot plegat s’ha convertint en “molt moviment per acabar deixant les coses com estaven”. Naudi dona per fet que les modificacions de les dues lleis s’aprovaran amb el suport de DA i de Liberals.

D’altra banda, SDP ha fet una demanda d’informació al Govern per fer el seguiment del projecte de l’heliport nacional, en la qual demana els estudis d’oportunitat i viabilitat econòmica, els informes que avalen la zona proposada, i els que garanteixen que no hi haurà afectacions per a les instal·lacions de FEDA i el cost que suposarà desplaçar les línies d’alta tensió. 

Víctor Naudi ha assegurat que no veuen que el projecte pugui aportar “cap plus” per al creixement econòmic del país ni per a la inversió estrangera, de manera que veuen amb “enorme escepticisme” no només l’emplaçament proposat sinó el fet mateix d’haver-se de construir un heliport. Alhora, tant Naudi com Bartumeu dubten que existeixi cap estudi de viabilitat econòmica que justifiqui que hi haurà una demanda de passatgers.