SDP vol que la potestat disciplinària sobre els notaris la tingui el ministre de Justícia

Autor:
Font: ARA
Publicat el: 24 de Març de 2017

Socialdemocràcia i Progrés ha presentat un total de cinc esmenes al projecte de llei del notariat, la majoria encaminades a fixar que la potestat disciplinària sobre el col·lectiu recaigui en el ministre encarregat de la Justícia.

El projecte de llei estableix la creació d’un òrgan disciplinari format pel president de la Cambra de Notaris, dos representants del ministeri de Justícia i un representant del ministeri de Finances.

La formació considera que fixar un òrgan col·legiat de composició múltiple amb funcions d’incoació i de resolució sancionadora “no és gens freqüent”, i que “pot generar lentitud o manca de reflexos”. Així, demanen que la responsabilitat disciplinària recaigui en el ministre, sense impedir que la incoació de l’expedient es comuniqui a la Cambra de Notaris i que aquesta pugui personar-se a l’expedient, i pugui presentar les denúncies que estimi pertinents.

D’altra banda, una de les esmenes també té per objectiu modificar la composició del tribunal de selecció dels futurs notaris, per incloure l’obligatorietat que un dels dos juristes que en formaran part exerceixin fora d’Andorra. L’objectiu d’SDP és dotar al tribunal d’un perfil d’imparcialitat que ja estava present en la legislació anterior, amb tres juristes exercint fora d’Andorra.