SDP presenta cinc esmenes al projecte de llei d’intercanvi automàtic d’informació fiscal

Autor: REDACCIÓ
Font: FÒRUM
Publicat el: 22 de Setembre de 2016

El conseller general d’SDP, Víctor Naudi, ha presentat cinc esmenes al Projecte de Llei d’intercanvi d’informació automàtic en matèria fiscal. La primera d’elles fa referència a l’actualització de les dades exposades, ja que la ratificació del Conveni multilateral del Consell d’Europa al Consell General es va fer el 28 de juliol del 2016, amb posterioritat doncs a la tramitació al Consell General del projecte de llei.

La segona fa referència a considerar inadequat qualificar com a entitats financeres l’Administració pública, els comuns, els quarts o els organismes autònoms o entitats parapúbliques. Sembla efectivament contrària a la normativa financera internacional la consideració recollida en l’article que s’esmena.

Una altra esmena ve motivada a utilitzar la moneda de referència el dòlar estatunidencs en una llei andorrana, quan hauria de ser, des de l’òptica nacional, l’euro.

I la cinquena esmena planteja afegir un paràgraf que està inclòs en el Protocol modificatiu de l’Acord entre el Principat d’Andorra i la Comunitat Europea relatiu a l’establiment de mesures equivalents a les previstes a la Directiva 2003/48/CE del Consell en matèria de fiscalitat dels rendiments de l’estalvi en forma de pagament d’interessos i en el document de l’OCDE Standard for Automatic Exchange of Financial Account Information in Tax Matters.

Si no s’inclogués aquesta referència hi hauria una contradicció entre la llei i aquests instruments internacionals ratificats per Andorra.