Bartumeu acusa Saboya de tossudesa en «el marc institucional»

Autor:
Font: EL PERIÒDIC D'ANDORRA
Publicat el: 24 d'Agost de 2015

Jaume Bartumeu, president de Socialdemocràcia i Progrés, va criticar ahir la postura del Govern d’Andorra respecte a l’acord d’associació amb la Unió Europea, o més bé el camí que ha agafat l’Executiu per arribar a port.

Des del partit socialdemòcrata consideren tossudesa insistir per part de l’Executiu en el marc institucional, i creuen que d’aquesta manera es «descuida» explicar «què pot aportar l’acord d’associació», segons s’explica en un comunicat emès ahir.

Segons va manifestar ahir aquest partit a través d’un comunicat, «amb la nostra experiència Govern, no hi ha un marge gaire ampli a l’encarar la negociació amb Brussel·les. Segons SDP, «entossudir-se, com sembla que està fent el Govern ‘en les qüestions relatives al marc institucional que ha de regir el funcionament de l’acord’ és descuidar el que realment importa», que segons Bartumeu és «què pot aportar als empresaris i professionals d’Andorra l’acord d’associació».

De la mateixa manera, Bartumeu considera que el que «convé a la ciutadania i als empresaris i professionals del país, als joves i a la gent gran, és saber què suposa l’acord marc d’associació», afirma el document.

Segons el president del partit socialdemòcrata, «les disquisicions professorals sobre qui ha d’arbitrar els conflictes que eventualment apareguin entre la Unió Europea i Andorra en el desenvolupament del futur acord d’associació suposen descuidar l’essencial i perdre el temps en les formes». Bartumeu, a més, mostra la seva preocupació «per defensar l’interès general».