SDP considera que la comissió de vigilància no ha aportat “res de nou”

Autor: JULIÀ RODRÍGUEZ
Font: BONDIA
Publicat el: 14 d'Agost de 2015

Socialdemocràcia i Progrés (SDP) considera que la comissió especial de Vigilància i Prevenció de Risc per a l’Estabilitat Financera no està aportant “res de nou” per aclarir l’afer de Banca Privada d’Andorra (BPA) amb les reunions que ha celebrat fins ara.

El secretari d’organització d’aquesta formació política, Joan-Marc Miralles, opina que “no hi ha per ara una informació fluida” per part de l’INAF, l’AREB o la Uifand cap al Consell General, que “s’ha convertit en un convidat de pedra” en aquesta crisi i no s’està rebent la documentació que reclamen els parlamentaris de l’oposició. “Aquesta comissió no ha servit de res fins ara”, afirma el dirigent d’SDP.

Miralles troba que la comissió s’ha constituït tan sols “per cobrir l’expedient” i “de cara a la galeria”, fet que està posant de manifest que el que s’havia de crear realment és una comissió d’enquesta, tal com va defensar el seu partit des del començament juntament amb el Partit Socialdemòcrata (PS). “Les compareixences que han tingut lloc fins ara demostren que el que calia era una comissió d’enquesta perquè amb la que s’ha fet no se n’està traient l’aigua clara”, va indicar Miralles.

Com a prova d’això el polític socialdemòcrata esmenta que no s’ha pogut aclarir, per exemple, com és que el FinCEN va felicitar les autoritats andorranes per la seva col·laboració i, en canvi, en les compareixences que hi ha hagut en la comissió de vigilància ningú ha admès tenir coneixement de la problemàtica a l’entorn del banc andorrà abans del 10 de març, data en què l’organisme dels Estats Units va emetre la nota sobre BPA. “Hi ha incoherències com aquesta que s’han posat de manifest”, va dir Miralles.

El secretari d’organització d’SDP va criticar especialment que les reunions de la comissió especial de Vigilància, a excepció de la primera que va tenir lloc, es facin a porta tancada i es va mostrar convençut que el resultat final del treball que està portant a terme “no aportarà res i no crec que sigui positiu”. El partit també s’ha mostrat molt crític amb la gestió del Govern en aquesta crisi i creu que no es veu una solució clara a l’afer.