Comunicat de premsa relatiu al seguiment de l’evolució de les relacions amb Europa que està fent Jaume Bartumeu a Brussel·les

Autor:
Font:
Publicat el: 24 de Juny de 2015

20150624mdalema feps

SDP segueix l’evolució de les relacions amb Europa a Brussel·les

El president de Socialdemocràcia i Progrés d’Andorra ha estat aquesta setmana a Brussel·les per a mantenir diverses reunions polítiques i fer el seguiment de l’evolució de les relacions d’Andorra amb la Unió Europea.

Jaume Bartumeu ha estat rebut a la seu del Servei Europeu d’Acció Exterior de la Comissió Europea on s’ha entrevistat amb Gianluca Grippa, que precisament dilluns va presidir una reunió de negociació de l’acord marc d’associació amb representants del governs d’Andorra, Mònaco i San Marino.

En el decurs de la reunió ha exposat a Gianluca Grippa els plantejaments d’SDP a favor de l’establiment d’un acord d’associació d’Andorra amb la Unió Europea i la voluntat que el procés d’adaptació d’Andorra a la normativa europea es pugui fer de manera gradual.

Una de les qüestions que ha estat present en totes les converses que ha mantingut el president d’SDP aquests dos dies a Brussel·les ha estat la publicació per la Unió Europea d’una llista de països que es consideren paradisos fiscals.

La publicació de la llista s’ha fet en el marc d’un pla d’acció contra l’evasió fiscal promogut per Pierre Moscovici, comissari europeu pels afers econòmics i monetaris.

La inclusió d’Andorra en aquesta llista preocupa a SDP en la mesura que és una marxa enrere molt significativa després del procés d’homologació de l’activitat financera amb l’entorn europeu que Jaume Bartumeu va encapçalar entre el 2009 i el 2011 mentre presidia el Govern.

Durant aquesta estada a Brussel·les el president d’SDP també ha assistit a la conferència anual que organitza la Federació Europea d’Estudis Progressistes que enguany debat sobre la situació de l’Islam a Europa.

La conferència s’ha obert el dimecres al matí amb un discurs de Massimo D’Alema, president de la Fundació i exprimer ministre d’Itàlia.

La delegació d’SDP també ha pogut escoltar la intervenció de Gianni Pittella, president del grup parlamentari de la Aliança de Progrés Socialistes Demòcrates al Parlament Europeu.

Al migdia Jaume Bartumeu s’ha entrevistat amb Massimo d’Alema en relació a la necessitat que els progressistes europeus mantinguin la defensa de la separació de les esglésies i l’Estat com un dels fonaments del respecte entre els ciutadans i la democràcia parlamentària.

Brussel·les, 24 de juny del 2015

(Aquí us podeu descarregar el comunicat en versió pdf)