Bartumeu titlla de «despropòsit» la possible querella dels sindicats

Autor: I. M. C.
Font: EL PERIÒDIC D'ANDORRA
Publicat el: 2 d'Octubre de 2014

El president del grup mixt, Jaume Bartumeu, va ser molt contundent quan se li va demanar una valoració sobre la possibilitat que la Plataforma de Funcionaris interposés una querella criminal per engany contra Jordi Cinca i Toni Martí. De fet, en un principi Bartumeu va reconèixer no tenir constància de la notícia. El president del grup mixt va afirmar que «si fos així, em sembla un despropòsit».

Bartumeu va afegir que «una querella d’aquestes característiques em sembla una construcció jurisdiccional complicada». A més, va concloure dient que «els tribunals són els que decideixen sobre l’admissibilitat de les querelles, demandes i processos».

Bartumeu també va ser molt crític amb el Govern per la seva actitud davant la qüestió, afirmant que «el que volen la gran majoria dels funcionaris és que s’hi trobi una solució i amb aquest govern ja es veu que no hi pot haver ni negociació ni concertació». Tot i així, el president del grup mixt no va proposar cap solució concreta, però va explicar que des d’SDP «ho haguéssim fet amb negociació, diàleg i buscant punts d’acord». Un altre termes que va utilitzar de forma reiterada Bartumeu és el de la «corresponsabilitat de totes les parts», en aquest cas descarregant pressió a Govern.

També en relació amb els treballadors de la funció pública, Bartumeu va desmentir les informacions aparegudes en alguns mitjans sobre el recolzament del grup mixt als funcionaris per presentar un recurs d’inconstitucionalitat sobre el projecte de llei qualificada de creació i regulació del pla de pensions de la Funció Pública. Bartumeu va reconèixer que han mantingut trobades, però va negar una demanada formal dels sindicats.