El que es queda al tinter

Autor: DEFÍ ROCA
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 23 de Juny de 2014

El debat d’orientació política és una cita important al nostre calendari. Dues jornades de debat entre les forces polítiques presents al Consell General, que, armades d’extensos discursos, s’enfronten lleialment al parlament. Són eines dialèctiques que cal ajustar al temps que atorga a cadascú el reglament del Consell. Per això, són moltes les coses que es queden al tinter.

Per exemple, la llista de propostes concretes que es van acordar el darrer debat d’orientació que a data d’avui no s’han complert, o el catàleg sencer d’altres promeses incomplertes fetes en el transcurs dels debats anteriors.

Dir que baixar els salaris als treballadors que guanyen menys i pujar els salaris dels directius a nivell dels beneficis del sector financer alimenta el cercle viciós que deprimeix l’economia. Preguntar fins quan, amb data i hora, el Govern seguirà incomplint la llei qualificada de transferències als comuns mentre es queda tan ample. Insistir que l’única iniciativa parlamentària real ha estat modificar ràpidament la llei de l’IGI, encara en garantia, per rebaixar-lo a les empreses amigues de la neu i del transport, amb la complicitat del grup socialdemòcrata, en perjudici del comerç i l’hoteleria, dos sectors clau i estratègics dels quals depenen moltes més famílies. Recordar que el Govern en comptes de crear llocs de treball de qualitat fa contractes a precari de 6 mesos, enviant un missatge clar al sector privat de com els cal actuar. Exigir una administració exemplar en el seu funcionament, al dia tecnològicament i degudament estructurada que ens ajudi a ser competitius, disminuint les nostres despeses, tant les públiques com les privades.

Finalment, repetir la xifra mensual del que sumen els 150 complements de responsabilitat afegida (CRA) atorgats fins a gener del 2014: 64.545,30 euros al mes. Una muntanya de diners públics que impedeixen la creació de nous llocs de treball, en afegir-se als salaris d’un reduït grup de funcionaris, mentre es treu pit per haver congelat els sous de la Funció Pública.

Com que s’acosten les eleccions, encara estan apareixent més CRA a l’Administració. Esperem que la responsabilitat afegida que s’està pagant no sigui la d’anar a votar per la llista que presentin els qui finalment quedin dels que encara hi són.

Bona revetlla!