SDP reitera el suport a la proposta laurediana per a les competències

Autor: REDACCIÓ
Font: MÉS ANDORRA
Publicat el: 3 de Juny de 2014

El president del grup mixt, Jaume Bartumeu, va reiterar ahir el posicionament de Socialdemocràcia i Progrés (SDP) a favor de la carta que la cònsol major de Sant Julià, Montserrat Gil, ha fet arribar al síndic sobre l’acord institucional en matèria de competències i transferències.

Bartumeu insisteix que en aquest acord, “mal anomenat institucional, falta el Consell General” i ahir en la junta de presidents va demanar al síndic sobre aquesta qüestió. Sembla que el síndic ja ha fet saber al Comú que es tracta d’una qüestió que “excediria la seva competència” i que és un tema que han d’abordar els grups parlamentaris.

“Des d’SDP pensem que si es vol resoldre la qüestió s’ha de fer en una taula com la que proposa Sant Julià”, va dir. En aquest sentit, va destacar que “esperem amb interès” veure quin serà el posicionament dels altres grups parlamentaris sobre aquest tema.

D’altra banda, confia a poder trobar “una escletxa” en l’agenda de la visita del copríncep francès, François Hollande, per poder-li exposar una sèrie de neguits que ja van avançar la setmana passada, com són el pes massa important d’un sector de la banca en la política del país o la despenalització de la interrupció voluntària de l’embaràs.