Galdós creu que el comú ha estat un fre per al projecte de la Cabeca

Autor:
Font: EL PERIÒDIC D'ANDORRA
Publicat el: 21 d'Abril de 2014

La consellera del grup mixt al Comú d’Encamp, Eluska Galdós, considera que la majoria s’ha desimplicat del projecte de la Cabeca i ha deixat que es frenés. En una entrevista a l’ANA, Galdós també ha criticat la «manca de suport als comerciants» que creu que hi ha hagut per part del comú, així com les polítiques que s’han dut a terme en matèria de promoció turística.

La consellera ha proposat que, entre d’altres qüestions, s’apropin a la parròquia les sessions de formació que ofereix la Cambra de Comerç, de manera que els comerciants, especialment els del Pas de la Casa, no s’hagin de desplaçar fins a Andorra la Vella per rebre aquests cursos.

Galdós considera que el Comú no ha tirat endavant els principals projectes que hi havia sobre la taula. En aquest sentit, remarca especialment el cas del projecte urbanístic de la Cabeca, que preveu urbanitzar el tram que uneix Encamp i Escaldes-Engordany i construir-hi noves zones residencials, comercials i hoteleres, entre d’altres.

Galdós lamenta el fet que «amb el projecte de Cabeca, penso que el comú s’ha desimplicat». Ara mateix, afegeix, s’està fent una negociació entre els propietaris que tenen terrenys dins el pla urbanístic de la Cabeca i la societat Arbres de la Tardor, que n’és la societat explotadora. Galdós insisteix que en aquest procés negociador, el comú «està molt desimplicat i penso que haurien d’ajudar a que aquesta negociació avancés».

Galdós afegeix que «estava convençuda que veuríem posar una primera pedra durant aquest mandat, ja que era possible». Tot i això, veient com estan ara mateix les negociacions, ho considera «molt poc probable».