SDP proposa un pla per posar fi als actuals problemes d’aparcament

Autor: JULIÀ RODRÍGUEZ
Font: BONDIA
Publicat el: 20 de Maig de 2014

El conseller del grup mixt al Comú de Sant Julià de Lòria, Josep Roig, va presentar ahir un pla d’acció per resoldre el problema que suposa que “cada vegada és més difícil trobar un lloc d’estacionament a la vila”. La reducció de les zones blaves per les successives obres de remodelació, així com la poca utilització de les zones vigilades amb barrera ha originat, segons va explicar Roig, que cada vegada, tant residents com visitants, tinguin més dificultats per aparcar el vehicle.

El grup mixt considera, però, que es tracta d’una situació “reversible”. El coordinador del comitè parroquial de Socialdemocràcia i Progrés d’Andorra (SDP), Josep Lluís Donsión, i el propi Roig van explicar que la solució passa per incrementar l’ús dels aparcaments vigilats amb barrera ara buits, sobretot els horitzontals, i augmentar la rotació de les places ocupades en zona blava.

L’objectiu seria posar en marxa un abonament mensual als aparcaments vigilats horitzontals amb diverses fórmules d’estacionament i una targeta de prepagament que permeti obtenir millors condicions. La proposta, que requereix una reduïda inversió, milloraria la qualitat de vida dels lauredians i contribuiria a la reactivació de la vila. La intenció del grup mixt és presentar la iniciativa “com a base de treball” a la resta de grups del comú per tirar-la endavant.

El conseller de l’oposició a la corporació laurediana va explicar també ahir que s’havia reunit al matí amb el cònsol menor, Manel Torrentallé, per parlar sobre la carta que s’enviarà de manera “imminent” al síndic demanant que es faci una taula de treball amb presència del Consell, el Govern i els comuns sobre les competències. Roig va indicar que la redacció està pràcticament tancada i que el seu grup hi dóna suport perquè es proposa la participació del Consell en aquesta qüestió i també la dels diferents grups de l’oposició als comuns.