SDP critica que el Govern es dediqui a captar turisme barat

Autor: REDACCIÓ
Font: MÉS ANDORRA
Publicat el: 13 de Maig de 2014

Socialdemocràcia i Progrés d’Andorra (SDP) va reiterar ahir les crítiques a la política turística i comercial del Govern en entendre que les accions que s’estan portant a terme estan adreçades a aconseguir un turisme low cost i de proximitat, quan s’hauria d’apostar per mercats més llunyans i per una presència més gran a França.

El president de la formació, Víctor Naudi, i el membre del comitè polític nacional, Delfí Roca, van donar la seva opinió sobre aquest àmbit, aprofitant que tot just ha acabat la campanya d’hivern.

Els dirigents d’SDP van considerar que les accions d’Andorra Turisme no estan donant els resultats esperats, tant pel que fa al nombre de visitants com a les pernoctacions. Naudi va manifestar que s’està fent un esforç “per captar turisme barat” fent la competència a PortAventura, en referència a la segona actuació del Cirque du Soleil, que tindrà lloc aquest estiu.

A més, es va referir a la campanya de publicitat en diverses televisions del país veí del sud “per atreure una clientela de proximitat que ja ens coneix, quan el que caldria és anar més lluny, a nous mercats com per exemple Itàlia”. Per contra, segons el president d’SDP, no s’estarien dedicant els esforços suficients al turisme francès.

Els dirigents d’SDP són especialment crítics amb el paper d’Andorra Turisme, ja que segons van dir no està fent la funció de coordinar la tasca del Govern, els comuns i les empreses privades, sinó que “s’hi aboquen diners públics i van per lliure”. “Hi ha una manca de visió política i sembla que han perdut el nord i no saben per què fan les coses”, va manifestar Roca.

Segons aquest partit polític, l’únic que es considera important des d’aquest organisme és promocionar esdeveniments com l’espectacle del Cirque du Soleil o l’Andorra Red Music “amb diners que se’n van com el fum per comprar turistes i no perquè vinguin turistes a comprar”.

Pel que fa a la proposició de llei de sostenibilitat financera i d’estabilitat pressupostària, Naudi va dir que si la voluntat de la llei és limitar l’endeutament, “de moment en tres anys el que han fet és el contrari”. A més, Roca va ressaltar que “han estat tres anys sense fer res i ara volen comprometre els que vinguin després”.